torsdag 30 december 2010

God Jul & Gott Nytt År!


Jag hoppas att ni haft en fin jul med era nära och kära! I morgon är det nyårsafton som gäller för hela slanten, sen har vi ett nytt år framför oss. Jag måste erkänna att det här året har passerat fort på både gott och ont. Nu håller vi tummarna för att vi har ett toppen år framför oss..eller det kommer det att bli! Vi hörs nästa år!

Ha de fint!

Kram

Erika

lördag 4 december 2010

Indisk julafton?

Indiska har alltid varit en av mina favoritbutiker. Jag älskar de starka färgerna och mönstren, det är allt från tekopparna till textilerna. Var in och kikade på Indiska här om dagen och blev genast smått förälskad i julinredningen.




(Allt kan hittas på Indiska)

/Erika

Falsterbo

Boråstapeter har släppt en tapetkollektion som går i en romantiskt-gammal-sval stil. Jag gillar några av dem skarpt! Vem vet, till våren kan man kanske beskåda någon av dem på torpet?





/Erika

torsdag 2 december 2010

7 måsten!

För att få till den där typiska lantligt/torpiga stilen finns det alltid minst 7 måsten som bör finnas med i inredningen!

Steg 1.
Pelargoner i alla dess färgen. Vita & rosa är populära bland shabby chic lantisarna.
>


Steg 2.
Fotogenlampan. Alla vet att en sådan lampa bör finnas på plats för att skapa den rätta atmosfären i ett lantligt rum.


Steg 3.
Spets! Vackra spetsgardiner, sänghimlar eller dukar. Det spelar ingen roll, spets är alltid välkommen!

Steg 4.
Massvis med gamla prylar för den rätta torpiga känslan. Därför är det alltid bra att gå på loppis och aktioner, man vet aldrig vad man kan hitta för godbitar. (Kaffe och smörgåsar är alltid bra att ha med om man ska på loppisjakt.)


Steg 5.
Pärlspont. Vad är en lantlig stil utan pärlspont!?


Steg 6.
Vitt! Vitt kök, vita möbler, vita väggar, vitt, VITT! Tydligen är det basen för den rätta fräscha looken. Personligen tycker jag att det kan bli tråkigt och att det ser för kliniskt ut. Mitt tips är att bryta av det vita med en mönstrad tapet, eller färgglada textiler, mörkbetsade möbler, stora vackra tavlor med en fet guldram. Det viktiga är att sakerna går i en gammeldags stil. Det jag vill få fram är, var inte rädd för färg!


Steg 7.
Detaljerna. Det är alltid detaljerna som avgör hur ett rum kommer bli i slutändan. Gamla häftiga burkar, dammiga gamla böcker, vacker servis, gamla foton.



Hoppas att tipsen varit givande, men de flesta vet redan vad som gäller för att kunna skapa den lantliga looken. Den torpiga looken är inte lika vit som den lantliga, vilket många föredrar. En fin balans mellan de två kan vara ett tips om man vill ha de bästa av båda!

Ha en fortsatt fin december!

/Erika

Bilder: underbaraclara, sköna hem, jennyshemochharmoni, madame petilo, lilla provence + okänd.

Torp - inspiration!

Nu har vi kommit in på 2010's sista månad. December, förknippad med glögg och tända ljus. Inte så dumt egentligen. Jag tycker det ska bli skönt med ett nytt år och nya tider. 2010 har inte varit mitt bästa år, men det betyder inte att det bara varit negativt. Ur något dåligt kommer det alltid något gott och det kan jag instämma på. Just idag kände jag för att uppdatera den här vilande bloggen. Så här kommer lite inspiration för torpälskaren!






På återseende!

/Erika